*** Организатори ***

Инициатор и главен организатор на Международния конкурс за млади изпълнители на  популярна песен "СРЕБЪРНА ЯНТРА" е г-жа Румяна НАЧЕВА - журналист, ръководител на ДЕС "РУМИНА". Съорганизатори на изданията на конкурса  са Министерство на отбраната на Република България, Община Велико Търново, Сдружение "Сребърна Янтра-2003", ДЕС "РУМИНА" и Военен клуб - Велико Търново с любезното съдействие на фирми от Велико Търново и региона. Третото, четвъртото, петото и шестото издание на конкурса се провеждат под патронажа на Министъра на отбраната на Република България.

Детско естрадно студио "РУМИНА"  е създадено през 1996 г. В него деца на възраст между 4 и 19 години овладяват тайните на естрадното пеене. Малките певци от ДЕС "РУМИНА" изявяват своите вокални и артистични способности в детската програма "ВЕСЕЛ ЗОДИАК".

Изпълнители от студиото са носители на много престижни награди от наши и международни конкурси. Записи в БНР и БНТ са част от студийната аудио и видеопродукция на малките таланти.

Филм за ДЕС "РУМИНА" на английски език бе представен с успех в Страсбург, Хамбург и Лисабон по проект на Съвета на Европа.

 

 

web design